فرو رفتگی نوک سینه
جواب: فرورفتگی نوک پستان حالتی است که نوک پستان به درجات مختلف به داخل پستان کشیده شده است و شاید اصلا نوک پستان دیده نشود به جای اینکه نوک آن به طرف بیرون از پستان متمایز باشد.
بهتر است آن را فرورفتگی نوک سینه بنامیم چون این حالت در مردان هم دیده میشود
در بعضی افراد (زن یا مرد) نوک پستان به طور مادرزادی نوک سینه به درجات مختلف فرورفته است. از عوامل دیگر می توان شیردادن، عفونت و هرگونه صدمه به سینه را می توان نام برد که باعث به وجود آمدن فرورفتگی نوک سینه می شوند. همچنین فرورفتگی نوک سینه امکان دارد که اولین علامت سرطان سینه باشد.
حدود 10 درصد زنان با فرورفتگی نوک سینه متولد می شوند که کوتاهی مجاری شیری عامل مهم این پدیده است اما در بعضی از افراد بزرگ و پهن بودن عضلات نوک سینه عامل به وجود آمدن فرورفتگی نوک پستان است.
برای باز و بسته شدن جواب هر یک از سوالات زیر بر روی سوال مورد نظرتان کلیک کنید
چه انتظاری از مشاوره با جراح می توانید داشته باشید؟
جواب: تشخیص درجات فرورفتگی نوک سینه با معاینه پزشکی صورت می گیرد ولی دو مسئله مهم از نظر پزشکی باید مورد گفتگو و فهم بین پزشک و بیمار در زمان مشاوره اولیه قرار گیرد:
اول - چنانچه فرورفتگی نوک سینه اتفاق جدیدی است و قبلا نوک سینه طبیعی بوده است بخصوص اگر فرورفتگی نوک پستان همراه با ترشح باشد باید به احتمال وجود سرطان سینه سوءظن داشت تا خلاف آن ثابت گردد. به همین دلیل با مشورت و مشاوره با پزشک آزمایشات لازم را در حداقل زمان ممکن انجام گیرد.
دوم اینکه چنان چه فرورفتگی نوک سینه از زمان تولد کم و بیش بوده است ولی از زمان بلوغ با بزرگ شدن سینه ها بیشتر نمایان شده به احتمال زیاد این نوع فرورفتگی نوک سینه مادرزادی است و خطر سرطان وجود ندارد. در این حالت با معاینه ی سینه بیمار چنانچه نوک پستان حتی با مقداری فشار به بیرون نیاید نوک پستان احتیاج به عمل جراحی دارد که به بیرون آورده شود. متاسفانه بعد از عمل جراحی برای فرورفتگی نوک پستان اغلب زنان به احتمال خیلی زیاد قادر به شیر دادن به بچه در آینده نخواهد بود.
دو عامل مهمی که قبل از عمل جراحی فرورفتگی نوک سینه در نظر گرفته شوند کدامند؟
جواب : این دو عامل عبارتند از:
اول مطمئن شدن که فرورفتگی نوک سینه در اثر بیماری مثلا سرطان سینه نیست.
دوم اینکه با معاینه می توان فهمید که نوک پستان قابل دیدن نیست و این فرورفتگی نوک پستان بقدری است که در آینده زن قادر به شیر دادن به نوزاد خویش نخواهند بود. این گروه احتیاج به عمل جراحی برای بیرون آوردن نوک سینه دارند گرچه بهتر است که در این گروه عجله برای عمل جراحی نکرد و به بیمار و خانواده او وقت داد که درباره جراحی فکر کنند و تصمیم بگیرند.
چطور فرورفتگی نوک سینه درجه بندی می شود ؟
جواب: بر حسب فرورفتگی چون در فرورفتگی نوک پستان امکان دارد که نوک سینه با کمی فشار بیرون بیاید, به سختی بیرون آورده شود و یا کاملا ناپدید باشد و فشار در اطراف آن هم بیرون نیاید. بنابراین فرورفتگی نوک پستان را می توان به سه گروه تقسیم کرد. کسانی که به طور مادرزادی مقداری نوک سینه آنها داخل رفته ولی به راحتی بیرون می آید در صورتی که به طور صحیح درمان شوند قادر به شیردادن به نوزاد خود هستند. در دو گروه دیگر یعنی کسانی که نوک سینه ی آنها با فشار به سختی بیرون می آید و یا کاملا ناپدید شده است و با فشار هم بیرون نه می آید حتی با درمان صحیح به وسیله ی جراحی با تجربه امکان شیر دادن در آینده کم است چون مجاری شیری در اینگونه افراد بسیار کوتاه است و با عمل جراحی بدلیل کوتاه بودن مجاری شیر و وخامت فرورفتگی نوک سینه برای ترمیم و بیرون آوردن فرورفتگی نوک پستان به مجاری شیری صدمه خواهد رسید.
البته می توان با انتخاب روش جراحی صحیح برای هر بیمار مقداری شانس شیر دادن درآینده را به بیمارانی دارای فرورفتگی نوک سینه زیاد هستند داد
آیا فرورفتگی نوک سینه دردناک است؟
جواب: نه - چنانچه فرورفتگی نوک پستان دردناک است بهتر است که به پزشک مراجعه نمایید که علت آن مشخص شود چون فرورفتگی نوک پستان معمولا درد ندارد. البته در اغلب فرورفتگی های نوک سینه در افراد جوان که علت آن مادرزادی است ترشحات نوک سینه باعث تحریک منطقه و خارش می شود که تمیز نگه داشتن آن آسان نیست ولی درد نباید داشته باشد.
درمان فرورفتگی نوک سینه چیست؟
جواب: درمان فرورفتگی نوک سینه بستگی به درجه فرورفتگی آن دارد البته همانطورکه ذکر شد هرگونه تغییر در وضعیت نوک سینه ای که قبلا طبیعی بوده است باید به پزشک مراجعه شود که علت این تغییر در نوک سینه مشخص شود .
در افراد جوان و کسانی که از زمان بلوغ و یا قبل از بلوغ متوجه فرورفتگی نوک سینه شده اند به احتمال زیاد علتی مادرزادی دارد و بنا به درجه فرورفتگی نوک سینه از ماساژ و می توان از قیف مکنده قبل از عمل جراحی استفاده کرد.
چنانچه نوک سینه به راحتی بیرون بیاید با کشش روزانه و ماساژ امکان دارد بهبود یابد می توان نوک سینه را سوراخ کرد و مانند گوش به آن مهره یا جواهری طبق سلیقه فرد آویزان کرد که به داخل نرود اما چنان چه نوک سینه کاملا ناپدید است احتیاج به عمل جراحی دارد که چند روش جراحی شناخته شده وجود دارد و در بعضی از آنها می توان امکان داد که شخص بتواند در آینده چنانچه صلاح بداند به فرزندش از سینه اش شیر بدهد.