دکتر جهانگیر تقی پور عضو کالج های سلطنتی جراحان انگلیس و اسکاتلند (فلوشیپ) که بیش از بیست و پنج سال در طب ملی انگلیس و همزمان هفده سال در بیمارستان خصوصی خویش در لندن و هشت سال به عنوان یکی از اعضا اصلی هییت ممتحنه امتحانات تخصصی جراحی در کالج های سلطنتی جراحان بریتانیا و ایرلند تجربه دارد.
دکتر جهانگیر تقی پور با تجربه شخصی خویش به چند سئوال انتخابی خویش در باره موضوعات مختلف در این صفحه پاسخ داده است و در حال افزودن سئوالات و جواب های بیشتر به صفحه است
برای باز و بسته شدن جواب هر یک از سوالات زیر بر روی سوال مورد نظرتان کلیک کنید
آیا راهی برای ارزیابی کیفیت تبحر و تخصص یک جراح وجود دارد؟
جواب: متاسفانه کیفیت کار یک پزشک یا جراح را نمی توان بدرستی از نظر علمی سنجید
در نتیجه چگونه مردم عادی می توانند برای درمان خود از بهترین سرویس درمانی
استفاده کند؟
برای مردم عادی آسان است که اغلب بحرف دیگران و تحت تاثیر آوازه پزشکی قرار گیرند و به او اعتماد کنند بدونه آنکه از کیفیت تبحر و دانش و مهارت آن پزشک داخلی یا جراح چیزی سر در آورند.
در حقیقت وقتی در باره دلایل رفتن نزد پزشک بخصوصی از کسی سئوال می کنیم اغلب مردم دلیل قانع کننده یی برای انتخاب پزشک خود ندارند و گاهی جواب آنها این احساس را به وجود می آورد که آنها بحرف مردم عادی دیگر گوش کرده اند و یا محو نام و عنوان و تابلو پزشک و یا دل باخته اطاق انتظار پرزرق و برق پزشک شده اند تا به سواد و معلومات و تجربه پزشکی او اهمیتی داده باشند و یا اطلاعی در این زمینه داشته باشند.
بنابراین آیا می توان به توصیه پزشکان دیگر برای دیدن پزشک دیگر اطمینان کرد؟ گرچه همه پزشکان از عهده گذراندن امتحانات در دانشکده پزشکی برآمده اند و پزشک عمومی شده اند و در صورت تحصیلات بالاتر استانداردهای امتحانات بورد تخصصی را گذرانده اند، ولی باید دانست که هدف اصلی امتحانات پزشکی برای داشتن حداقل سواد و دانش لازم پزشکی برای قبول شدن است و برخلاف کشورهای غربی در ایران شواهد نشان می دهد که از زمان ورود به دانشگاه، گذراندن امتحانات دانشکده پزشکی، پزشک عمومی و رشته تخصصی آسان و اسان تر می شوند بطوریکه برای یدک کشیدن عنوان "فوق و فوق فوق تخصص" امتحانی شاید وجود نداشته باشد. بنابراین گذراندن امتحانات پزشکی و داشتن عنوان های مختلف نمی تواند جوابگوی "کیفیت" دانش و تبحر و نتایج عالی درمانی پزشک و جراح بدون عارضه باشد. تنها پزشکان ایرانی نیستند که بدون دیدن کار همکاران خویش آنها را تمجید و گاهی هم نکوهش می کنند چون آمار در کشورهای در اروپا و امریکا نشان می دهد که اغلب پزشکان و جراحان کار یکدیگر را از نزدیک ندیده اند و اظهار عقیده آنها در باره کیفیت کار همکاران پزشک و جراح نمی تواند درست باشد.
در نتیجه در حال حاضر روش علمی دقیقی برای اندازه گیری کیفیت کار یک جراح وجود ندارد ولی معمولا تعداد مرگ بیماران حین عمل و تا یک ماه بعد از عمل جراحی کمیتی است که از سال ها قبل آنرا به کیفیت سرویس هر جراح ربط داده اند در صورتیکه تعداد اینگونه مرگ و میرها بستگی به عوامل مهمی چون وخامت وضع عمومی بیمار قبل از عمل جراحی و تصمیم جراح به عمل جراحی کردن بر روی بیمارانی که وضع عمومی بدی دارند دارد. برای مثال جراحانی هستند که زیر بار کمک و عمل جراحی کردن برروی بیماران "بد حال" نخواهند رفت چون شانس مرگ چنین بیمارانی در حین یا بعد از عمل جراحی بالا است و جراح نمی خواهد به نام و وجحه او لطمه وارد شود و اسمش بد در رود.
با این وجود متاسفانه در ایران ما حداقل دو اشکال دیگر در این زمینه داریم که باید ترمیم شوند. اولین اشکال بنظر می رسد که درد "اجتماعی" ما هم باشد. یعنی بعضی پزشکان در رشته های مختلف و در تمام سطوح همه "فن" حریف هستند. این موضوع در رشته زیباسازی (کاسمتیک) شایع تر است مثلا بجای راهنمایی کردن و ارجاع بیمار به جراحی که بهترین درمان مناسب برای زیبا سازی را بکند مثلا جراح امکان دارد با درآوردن بوکال فت بتواند صورت فرد را از زیبایی طبیعی و دایمی بهره ور سازد، پزشک عمومی با اقدامی نابجا با استفاده از نخ های کره یی اقدام به بالا کشیدن گونه های خانم 22 ساله می کند.
دومین اشکال که باز شاید با فرهنگ و خصوصیات ایرانی سازگار شده است، زد و بندهای پنهانی و پشت پرده بین پزشکان و بین پزشکان و افراد مختلف است که چهره فرایند کنونی "ارجاع" بیماران ما را جریحه دار، ناکارآمد و حتی غیرقابل تحمل کرده است. در نتیجه بنظر می رسد که حداقل گاهی پزشک بجای عمل کردن در جهت رساندن بالا ترین سود و منفعت درمانی به بیمار در سیستم کنونی درمانی ایران بعضی در حرفه مقدس پزشکی فقط با انگیزه بهره وری مالی خویش "بیمار" را بعنوان کالایی به پزشک دیگر ارجاع می دهند.
جواب: دو موضوع در مورد نتایج درمان ها و عمل های جراحی زیبا سازی (کاسمتیک) مهم است.
اول اینکه در مورد نتایج هر نوع درمان زیباسازی باید واقع بین بود چون نتیجه ایده آل تقریبا غیر ممکن است.
دوم اینکه سبک زندگی و سلامتی فرد بر روی نتایج عمل های جراحی زیبا سازی (کاسمتیک) در کوتاو و بلند مدت تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین نکشیدن سیگار و داشتن سبک زندگی پرتحرک و خورد و خوراک طبیعی و سالم به پایداری نتایج کمک خواهد کرد و هر نوع بیماری بر روی آنها اثر معکوس خواهد داشت. برای مثال بعد از عمل جراحی برای کوچک کردن سینه بزرگ در مردان (ژینوکوماستی) اضافه کردن وزن بیش از حد امکان دارد باعث بزرگ شدن مجدد سینه ها شود گرچه اغلب چربی سینه ها در عمل جراحی کشیده شده است و سینه ها نسبت به سایر نقاط بدن کمتر بزرگ و تغییر خواهند کرد. بیماری های جسمی و روحی و حتی داروهای پزشکی و عطاری و به اصطلاح طب سنتی که برای درمان این بیماری ها استفاده می شوند بر روی نتایج درمان های زیباسازی (کاسمتیک) معمولا اثرات معکوس دارند چون بعضی از این مواد دارویی و گیاهی باعث تغییرات هورمونی در بدن می شوند
حل مسایل پزشکی احتیاج به همکاری بین پزشک و بیمار دارد. اعتماد بیمار به پزشک باعث پیروی از برنامه درمانی و با رغبت شرکت کردن در درمان خویش است. مطالعات انجام شده نشان می دهد که آموزش صحیح باعث تغییر اخلاق پزشکان و بیماران می شود. با این وجود هماهنگی بین پزشک و بیمار با عقاید و افکار مختلف کار آسانی نیست چون اغلب بیماران دارای برداشت های بهداشتی - درمانی مختص خودشان (اعتقادات بهداشتی) هستند و از سوی دیگر پزشک هم امکان دارد از عهده کنترل عقاید شخصی خویش بر نیاید. علاوه بر نسخه کردن دارو، آگاهی پزشک از دامنه ابعاد عوامل جانبی که در موفقیت آمیز بودن برنامه درمانی بیمارش نقش مهمی دارند حیاتی است.
از طرف دیگر اثرات درمانی وابسته به کیفیت مهارت پزشک برروی بیمار در رشته های مختلف پزشکی یکسان نیست. مثلا معمولا نتایج مهارت یک جراح در اطاق عمل برای یک بیمار حداقل در کوتاه مدت مهمتر از دیدن او در مطب پزشک متخصص داخلی است و نتیجه کار بد جراح امکان دارد به قیمت جان بیمار در همان اطاق عمل تمام شود. این بدان معنا نیست که ارزش تخصص یکی از دیگری رجحان دارد بلکه هرکدام نقش مهمی در موقعیت های درمانی مختلف بازی می کنند. در حقیقت مطالعات در کشورهای غربی نمانگر آنست که انتخاب رشته تخصصی پزشکان با شخصیت ذاتی آنها ربط دارد و در بین خود پزشکان هم این اصطلاح طنزآمیز وجود دارد که "متخصصین جراحی دست شان کار می کند در صورتیکه متخصصین داخلی عقل شان را هم بکار می گیرند " و در بین پزشکان جراحان که از همان اول خودشان را "مردان و زنان عمل" و به داشتن خصوصیاتی چون خود بزرگ بینی، کله سنگینی و حتی بد اخلاق بودن معروف هستند.
گرچه هدف آنست که مانند کشورهای غربی استاندارد همه سطوح سیستم درمانی خودمان را آنقدر بالا ببریم که مردم در تمام نقاط کشور از کمیت و کیفیت یکسانی برخوردار شوند چون وضع کنونی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ما در تمام سطوح احتیاج به بهبود و تکامل دارد و فاصله بین کیفیت سرویس های درمانی در شهر و روستا باید تقریبا یکسان گردد. البته با وجود داشتن منابع انسانی جوان و تحصیل کرده در ایران ثروتمند بنظر می رسد که تنها در اراده و مدیریت و شاید هم اولویت بندی کمبود داریم تا سیستم درمانی خودمان را در وضعیتی قرار دهیم که شایسته خدمت به مردمان باشد.
جواب: در مشاوره مجانی بخصوص برای کارهای زیباسازی (کاسمتیک) با پزشکان و جاهای مختلف معمولا اینگونه "مشاوره" ها برای ارجاع شما به جراحان و یا استفاده از سرویس های موجود در مطب یا کلینک آنها صورت می گیرد که در هرحال امکان فراوان وجود دارد که شما بطور غیر مستقیم متحمل هزینه زیادتری از تعرفه معمولی در این فرایند شوید چون فرایند "ارتجاع" در ایران متاسفانه آغوشته است برای کم کردن امکان وجود قرارداد مالی بین ارجاع کننده و نفر یا جای بعدی که باید شما را ببینید می توانید با احترام از فرد ارجاع کننده مستقیما بپرسید که آیا باارجاع کردن شما به این فرد یا سازمان سود مالی عایدش خواهد شد. چون همه پزشکان وظیفه قانونی و اخلاقی دارند که از هرگونه زد و بند بدون ا اجازه و آگاهی بیمار پرهیز کنند
مشاوره پزشکی مجانی در طب خصوصی کمیاب است البته دکتر جهانگیر تقی پور مانند بعضی جراحان دیگر گاهی احساس می کند که برای مشاوره کوتاهی که بیمار قط سوالی کرده و نتیجه یی عایدش نشده و یا فورا بجای دیگر هدایت شده که جمعا کمتر از دو دقیقه است شاید گرفتن حق ویزیت منصفانه نباشد.
برای مقایسه در بریتانیا که شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی می باشد آمار نشان می دهد که حد متوسط طول زمان مشاوره با پزشک خانواده شش دقیقه است که بیش از دو و نیم میلیون تومان با نرخ پوندی پنج هزار تومان برای دولت در "طب ملی" آن کشور این شش دقیقه وقت مشاوره با پزشک خانواده خرخ دارد.
به چه درمان هایی زیباسازی (کاسمتیک) می گویند؟
جواب: به طور خلاصه به درمان هایی که از نظر پزشکی نیاز به درمان آنها نباشد ولی بیمار مایل است که برای زیباتر کردن خویش از پزشک، یا تراپیست یا افراد دیگر مثلا از آرتیست خال کوب کننده کمک به گیرد زیباسازی (کاسمتیک) می گویند. به این درمان های غیر ضروری که فقط جنبه زیباسازی دارند "کاسمتیک" می گویند.
به زبان دیگر از نظر پزشکی برای انجام دادن اینگونه درمان ها ضرورت پزشکی وجود ندارد چون مثل فشار خون بالا نیست که حتما احتیاج به درمان داشته باشد و گرنه امکان دارد شخص مثلا سکته کند.
کارهای زیباسازی یا درمان های زیباسازی انواع گوناگون دارند و گروه های حرفه یی زیادی به بیماران این رشته کمک می کنند که چون حد و مرزی دقیقا از نظر قوانین موجود برای دامنه فعالیت آنها تعیین نشده است، رقابتی در بین این گروه های حرفه یی مختلف برای عرضه خدمات خود به اینگونه بیماران وجود دارد. همچنین در سال های گذشته با شایع شدن اینگونه درمان ها زیباسازی (کاسمتیک) به نظر می رسید که افراد مشتاق حاضرند که هزینه بالاتری را برای زیباتر خویش اختصاص دهند.
البته کارهای زیباسازی (کاسمتیک) دامنه وسیع دارد که امکان دارد از اصلاح کردن سر در سلمانی تا لایه برداری پوست صورت با مواد اسیدی (کمیکال پیل) و لیزر تا عمل های جراحی زیباسازی بینی (کاسمتیک رینوپلاستی) و عمل جراحی وسیع صورت و بدن را شامل شود.
در مورد دلیل انجام درمان های زیباسازی بیشتر در صفحات دیگر بخوانید.
چه پزشکان و جراحانی در کشورهای اروپایی و امریکا اجازه انجام کارهای زیباسازی (کاسمتیک) دارند؟
جواب: اساسنامه قوانین جامعه یا اتحادیه مشترک اروپا که شامل پزشکی و کار و حقوق بشر و ... می شود برروی عهدنامه یا قراردادی که توسط سران کشورهای اتحادیه اروپا و مرحوم خانم تاچر انگلیس وقت انگلیس در 7 فوریه 1992 در شهر مصتریت هلند امضا شد و بنام
Treaty of Maastricht
معروف است - متاسفانه طبق همین قرارداد هیچ کشوری نمی تواند قوانین مستقل در زمینه خدمات و سرویس بمردم که شامل پزشکی هم می شود تصویب و اجرا کند چون هرشهروند اتحایه می تواند آن کشور را به دادگاه جامعه مشترک اروپا بکشاند...
در مورد مسایل زیباسازی ( کاسمتیک) مسایل پیچده است دکتر جهانگیر تقی پور جز هیئت ممتحنه امتحانات تخصصی جراحی در کالج های سلطنتی جراحان بریتانیا وایرلند از 2004 تا 2012 بود که جمع آوری نکته نظرها جامعه پزشکی شرکت داشت (گرین پی پر). چون در آن زمان پارلمان اروپا گروهی را مامور کرده بود که راهی برای سر و سامان دادن به مسیله زیبایی یا زیباسازی ( کاسمتیک) کرده بود که فقط متخصصین این رشته پزشکی بتوانند به شهروندان این کشورها سرویس دهند و دخالت سایر پزشکان و افراد دیگر غیرقانونی اعلام شود.
ولی راستی کدام متخصص؟ متخصص زیباسازی (کاسمتیک سرجن) در اروپا وجود نداشت.
گرچه از سال ۱۹۹۷ آموزش و تخصص پزشکی طبق قرارداد مستریت در تمام کشورهای اتحادیه اروپا کاملا یکسان گردید و ازسال ۲۰۰۱ که اولین گروه رزیدنت ها دوره شان را تمام کردند برای اولین بار در انگلیس لیست متخصص های مختلف بوجود آمد (قبل از آن بالاترین فلوشیپ کالج های سلطنتی بود)
حتی بعداز 2001 جراحان ترمیمی و پلاستیک
Reconstructive and plastic surgeons
که در مرکز سوختگی و صوانح بیمارستان های دولتی دوره دیده بودند که تعلیمی برای کارهای زیباسازی (کاسمتیک) حتی تزریق بوتاکس ندیده بودند. بنابراین اول باید پزشک یا جراح زیباسازی (کاسمتیک سرجن) را تربیت ومشخص کرد و سپس به محدود کردن زیباسازی ( کاسمتیک) بوسیله افراد غیر متخصص در این رشته پرداخت.
سرانجام با رایزنی قرار شد که جراحان فلوشیپ کالج های سلطنتی جراحان که قبل از سال 2001 علاوه بر کار در طب ملی بریتانیا در محیطی مناسب و مشخص در کار زیباسازی ( کاسمتیک) بوده اند بعنوان جراح زیباسازی (کاسمتیک سرجن) بحساب آیند و جراحان وابسته دیگر حتی جراحان سیستم جدید که از سال 2001 به عنوان جراحان ترمیمی و پلاستیک
Reconstructive and plastic surgeons
(جالب است که در ایران خودمان با وجود تعلیم مشابه در بیمارستان های دولتی - نام این رشته بین المللی جراحی را به: پلاستیک و زیبایی عوض کرده اند برای اطلاعات بیشتر به انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران
http://ima-net.ir/sites/isapls/
مراجعه بفرمایید) باید علاوه بررشته تخصصی خویش شرایط و دوره و امتحانات دیگر را برای ورود به کارهای زیباسازی ( کاسمتیک) بگذرانند با رایزنی با مسولان جامعه مشترک اروپا در همه این کشورهای این اتحایه برنامه تعلیم جراحان زیباسازی ( کاسمتیک) صورت گیرد که در انگلیس از سال 2016 این برنامه جهت دادن گواهینامه به جراحانی شروع شده برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر رجوع شود
https://www.rcseng.ac.uk/standards-and-research/standards-and-guidance/service-standards/cosmetic-surgery/certification/
در مورد بوتاکس و فیلر (ژل) هنوز مسله پیچیده تراست. بوتاکس دارو است و احتیاج به نسخه پزشک دارد ولی فیلر ها (که در اروپا بیش از 300 برند مختلف مورد مصرف هستند) مثل مواد آرایشی گیاهی و مزوتراپی و ... کلاس 3 مدیکال دویس که در پزشکی و سلامت مصرف می شوند یعنی نسخه نمی خواهند و هر کس می تواند آنها را بخرد.
در انگلیس و بقیه کشورها مدت ها بحث در باره محدود کردن دست پزشکان و افراد ناوارد به تزریق بوتاکس بود و عقیده کالج های سلطنتی و دولت آن بود که تاکنون کسی در اثر تزریق بوتاکس عیب کلی و وخیم نگرفته و کسی نمرده است بنابراین به همان وضع زیر نظر مسولان پزشکی این کشورها (شبیه نظام پزشکی در ایران ولی آنجا مستقل هستند) رها شده در حقیقت فرد مسئول در وزارت بهداشت انگلیس عقیده داشت که فعلا کنترل بوتاکس جز اولویت ها نیست و شاید هم ارزش پول برداشتن از اداره دیگری و خرج کردن روی قضیه بواکس صحیح نیست.
در امریکا تعدادشان فیلرها مصرفی بسیار محدودتر از جامعه اروپاست چون باید جواز غذا و داروی امریکا را داشته باشند و در اغلب ایالات فیلرها یا ژل ها مثل بوتاکس احتیاج به نسخه پزشک دارند. همچنین در امریکا
https://www.americanboardcosmeticsurgery.org/patient-resources/how-cosmetic-surgeons-train/
بورد تخصصی جراحان زیباسازی ( کاسمتیک سرجن) که حتی جراحان ترمیمی و پلاستیک هم حداقل یکسال دوره ببینند و سپس امتحانت بورد تخصصی جراحان زیباسازی ( کاسمتیک سرجن را قبول شوند البته در ایالات مختلف امکان دارد که این موضوع کم و زیاد باشد.
در ایران هم حتما مانند دیگر مسایل و تخصص پزشکی جراح زیباسازی (کاسمتیک سرجن) نیز به دنباله روی از تخصص های پزشکی در کشورهای غربی برنامه تعلیم و شاید استاندارد کردن کار پزشکانی که به توانند به کارهای زیباسازی (کاسمتیک) به پردازند صورت خواهد گرفت ولی در حال حاضر بنظر می رسد که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی علاقه یی برای تعلیم متخصصین زیباسازی ( کاسمتیک) نشان نمی دهد. این مسیله جای خالی جراح زیباسازی (کاسمتیک سرجن) زمینه یی درست کرده است که جراحان متخصص ترمیمی و پلاستیک در ایران انجمنی بنام "انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران" بنا نهند و به اتفاق "متخصین پوست" بدون گذراندن دوره
آموزش و تعلیم حداقل کافی در زیباسازی ( کاسمتیک) در ایران خودشان را وارث کارهای کاسمتیک و زیباسازی ( کاسمتیک) قلمداد کنند و رشته تخصصی جراح زیباسازی (کاسمتیک سرجن) را در دست بگیرند
بعد از درمان زیباسازی که به خانه رفتم چنانچه نگرانی داشتم آیا می توانم به راحتی تماس بگیرم و سئوالی بپرسم ؟
جواب: بله.
قبل از اینکه شما بعد از محل عمل جراحی یا درمان دیگر خود به خانه بروید ما به شما اطلاعات کافی خواهیم داد که شامل شماره تلفن خواهد بود که در تمام طول شبانه روز برای رفع هرنوع نگرانی در خدمت شما خواهیم بود.
چنانچه سولات غیره پزشکی مثل گرفتن آدرس و پرداخت هزینه عمل جراحی صورت داشته باشم چکار باید بکنم؟
جواب: اینگونه سوالات را می توانید از اعضا تیم بخصوص از مدیر داخلی مطب دکتر جهانگیر تقی پور بپرسید ما در زمان مشاوره پزشکی این اطلاعات را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
اگر قبل از عمل جراحی و بعداز مشاوره اول با دکتر جهانگیر تقی پور باز چنانچه سولات پزشکی داشته باشم چکار باید بکنم؟
جواب: باز ما در خدمت خواهیم بود و ترتیب جواب دادن به سئوالات شما و در صورت احتیاج ترتیب مشاوره بعدی با دکتر جهانگیر تقی پور داده خواهد شد. هدف اینست که شما از نظر فکری و بدنی کاملا برای عمل جراحی فیس لیفت صورت و گردن توسط دکتر جهانگیر تقی پور آماده باشید.
خطر آسپیرین و داروهای مشابه آن در عمل جراحی فیس لیفت صورت و گردن و سایر عمل های جراحی چیست؟
جواب: یکی از عوارض مهم عمل جراحی فیس لیفت صورت و گردن خونریزی وجمع شدن لخته خون در بین نسج ها در قسمتی از منطقه عمل (هماتوم) است که معمولا از زمان اتمام عمل جراحی تا چند روز بعد از عمل جراحی امکان دارد اتفاق بیفتد.
برای جلوگیری از خونریزی و هماتوم باید از مصرف داروهایی ومکمل های مواد گیاهی و عطاری و ترکیبات ویتامینی که باعث رقیق شدن خون می شوند و یا به هر شکل در سیستم انعقاد خون اختلال ایجاد می کنند و امکان دارد باعث افزایش احتمال خونریزی وهماتوم شوند از حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی فیس لیفت صورت و گردن از استفاده بعضی داروها و مکمل ها خودداری کرد. برای مثال مواد داروهایی چون:
• از میان داروها : وافورین، هپارین، کلوپیدوگریل، آسپرین و داروهایی که اثراتی مشابه اثرات آسپرین دارند.
• چون اغلب فاکتورهایی که باعث انعقاد خون می شوند در کبد ساخته می شوند کسانی که به بیماری پیشرفته کبد چون سیروز و یا نارسایی کبد مبتلا هستند نه تنها شانس بیشتری برای خونریزی و هماتوم دارند بلکه دادن داروهای آرامبخش و داروهای بیهوشی ریسک دارد.
• گیاه دارویی، طب سنتی و عطاری، ویتامینها و بعضی مواد غذایی
دامنه وسعت این گروه وسیع است و شامل لیست بزرگی خواهد شد. دکتر جهانگیر تقی پور مایل است که در باره هرنوع مواد گیاهی و یا ویتامینی که استفاده می کنید اطلاعاتی به ایشان بدهید. گاهی آوردن پاکت محتوی مواد گیاهی، دارویی، ویتامینی و غیره با خود و نشان دادن آن به ما کمک فراوان می کند. دکتر جهانگیر تقی پور توصیه می کند که حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی تا دو هفته بعداز عمل جراحی فیس لیفت صورت و گردن از قرص ها و مکمل های مواد زیر خودداری کنید لطفا توجه بفرمایید چنانچه از مکمل های در لیست پایین استفاده می کنید مهم است که به ما بگویید و از دو هفته قبل از عمل جراحی از استفاده آنها خودداری کنید ولی نگران بودن مقداری از آنها در بعضی غذاها نباشید.
گیاهانی که لیست اصلی آنها به زبان انگلیسی است و ما نام های ایرانی از فرهنگ لغت برایشان یافته ایم. موادی چون:
ویتامین ایی، بیل بری (سیاه گیله)، علف چایی، بابونه معمولی یا معطر، ملاتونین (مشکی فامه)، گلوکزآمین، جین سنگ، ژنگو (درخت چهل سکه)، زنجبیل، اسید گاما لینولیک، سیر، روغن کتان، روغن ماهی، اکونوسیا، روغن کبد ماهی، ...
در هنگام مشاوره با دکتر جهانگیر تقی پور از شما در باره تاریخچه پزشکی و داروها و مواد مکملی که بطور مرتب استفاده می کنید سوال خواهد کرد.
• اگر در مورد مسئله ای مطمئن نیستید حتما از ما سوال بفرمایید.
فواید استفاده از چربی خود فرد بجای مواد مصنوعی مانند ژل چیست؟
جواب: منافع استفاده از چربی خود بیمار به مقدار کم برای تزریق به صورت و یا با حجم زیاد برای بزرگ کردن سینه یا باسن و ترمیم قسمت های دیگر بدن صورت می گیرد که از جمله فواید استفاده از چربی بجای ژل و پروتز ها اینکه:
•
چربی مجانی و خطر ناخالص بودن ندارد و ایمن است و شما فقط دستمزد پزشک را می پردازید.
- تزریق چربی زخمی بعد از عمل جراحی بجا نمی گذارد..
•
برای استفاده از چربی لازم نیست مانند ژل و بوتاکس و پروتز قیمت گزافی پرداخت شود و با وجود اینکه امکان دارد این مواد مصنوعی واکنش و حساسیتی در بدن تان ایجاد کنند.
•
عمل انتقال چربی به سینه و یا انتقال چربی به باسن را می توان به ضرب المثل "با یک تیر دو نشان زدن" تشبیه کرد. چون هم لیپوسکشن است و هم بزرگ کردن سینه یا باسن.
برای به دست آوردن سلول های چربی جهت پیوند چربی به سینه یا باسن و جاهای دیگر بدن معمولا خانمها از داشتن مخازن چربی در اطراف لگن خود بی بهره نیستند. در نتیجه لیپوسکشن شکم و پهلوها برای به دست آوردن به اندازه کافی سلول های چربی نه تنها چربی کافی برای بزرگ کردن سینه یا باسن را مهیا می کند بلکه باعث بهتر شدن وضع پهلوها و شکم می شود که با بزرگی نسبی سینه ها و یا باسن با سینه ها و هیکل متناسب تر و خودش اندام تر به نظر خواهد رسید.
•
عمل ترانسفر چربی یک عمل سرپایی است که در اروپا و امریکا که معمولا قوانین بهداشت و درمان را با پیشرفت علم و تکنولوژی مرتبا عوض می کنند در مطب پزشکان و درمانگاه های کوچک زیر بیحسی موضعی با یا بدون استفاده از داروهای آرامبخش صورت می گیرد و بیمار عوارض بیهوشی عمومی و ماندن در بیمارستان را ندارد.
•
در تمام مراحل انتقال چربی به سینه از لوله های بسیار باریک و نوک کند (کنولا) برای در آوردن چربی از شکم و پهلو و تزریق چربی به سینه استفاده می شود. بعد از عمل کشیدن و تزریق چربی به سینه معمولا زخمی قابل رویت نیست.
در نتیجه عدم وجود زخم بعد از عمل برای بعضی افراد مهم است که بدانند می توان چربی مورد نیاز را با لیپوسکشن از بدن بیرون آورد بدون اینکه زخمی به جا بگذارد و سپس با استفاده از کنولا به سینه ها یا باسن تزریق شود. با چربی می توان ظرف چند مرحله سینه ها را بنا نهاد و باسن را بزرگتر و به شکلی دلخواه درآورد.
•
عوارض استفاده از چربی در مقایسه با عوارض پروتز ها بسیار جزیی هستند.
•
نتایج انتقال چربی از نظر اثر و امنیت برای بزرگ تر شدن سینه بخصوص در سینه های نسبتا کوچک بهتر خواهد بود چنانچه با نقشه قبل از تزریق چربی در سینه برای چهار هفته از براوا
Brava استفاده شود. مطالعات نشان می دهد که استفاده از این روش به پزشک اجازه می دهد مقدار بیشتری چربی به سینه تزریق کند و مقدار بیشتری از سلول های چربی زنده خواهند ماند و پیوند خواهد شد. ضمنا عوارض احتمالی پیوند چربی بعد از استفاده از براوا بنظر می رسد که کمتر باشد.
www.ncbi.nih.gov/pubmed
روز 21مهرماه 1395دیدن شد
www.resarchgate.net/pud
در سال 2007میلادی جامعه ی جراحان ترمیمی و پلاستیک امریکا گروهی را مامور کردند که در مورد اثر و ایمنی استفاده از چربی برای بزرگ کردن سینه و استفاده های دیگر در بدن تحقیق کنند و به پنج سوال مهم از جمله استفاده از چربی برای بزرگ کردن سینه پاسخ دهند.
نتیجه ی مطالعات آنها در شماره ی 124 ژورنال ترمیمی و پلاستیک امریکا در سال 2009
منتشر شد. در این گزارش نکات مثبت فراوانی و تشویق کننده یی برای استفاده از چربی وجود دارد.
•
شاید مهمترین سود تزریق چربی به سینه و باسن و صورت و هر جای دیگر بدن آنست که به دلیل وجود سلول های بنیادی و هورمونهای رشد در چربی پوست را شاداب می کند و این امکان وجود دارد که سلول های چربی بعد از چند ماه که از طریق رگ های خونی تغذیه کامل می گیرند بزرگتر شده و بهتر اثر خودشان را نشان دهند.
چرا مهم است که در باره رنگ پوست و
اثرات مضر نور آفتاب بر روی پوست بدانیم؟
جواب: چون مطالعات نشان می دهد که سرطان پوست در سفید پوستان اروپایی که در استرالیا یا جاهای گرم دیگر دنیا کوچ کرده اند بیشتر دیده می شود و مطالعات حاکی از آنست که حدود 90 درصد سرطان های پوست در اثر نور مستقیم آفتاب و اثرات وابسته به آن بوجود می آید. سرطان پوست در ایران
حساسیت به نور افتاب بستگی به رنگ پوست دارد که رنگ پوست انسان ها را به شش گروه تقسیم کرده اند که گروه اول دارای پوستی بسیار حساس به نور بخصوص پرتو آفتاب هستند و حتی با هر منبع نوری و پرتو ملایم آفتاب می سوزند. این افراد دارای پوستی سفید، چشم آبی با موی زال بلوند و گاهی متمایل به قرمز هستند. از انتهای دیگر گروه های پنجم و ششم
هستند که دارای پوستی کاملا تار و یا سیاه افریقایی دارند که پوست آنها به نور حتی شدید آفتاب مقاوم است و تقریبا احتیاجی به ضد آفتاب ندارند
رنگ پوست ما ایرانی ها در گروه سه و چهار این گروه بندی بین المللی تقسیم بندی رنگ پوست قرار دارد که فقط در پرتو نسبتا شدید مستقیم آفتاب احتیاج به ضد آفتاب داریم
نور آفتاب چه ضرری برای پوست دارد؟
ضرر های نور مستقیم
آفتاب بوسیله اشعه ماورابنفش (UV A&B)
صورت می گیرد که علاوه بر صدمه به پوست و امکان ابتلا به سرطان پوست باعث پدیدار شدن چین و چروک بخصوص در سر و صورت می شود
اشعه ماورابنفش در نور خورشید دو نمونه ی "آ یا الف" و "ب یا بی" هستند که نمونه الف آن تا عمق پوست نفوذ می کند و با باعث بوجود آمدن چین و چروک و علایم سالخوردگی می شود و رنگ پوست را برنزه و تار می کند ولی خطر تولید سرطان پوست تقریبا ندارد
در نوع ب اشعه ماورابنفش نور خورشید که باعث ساخت ویتامین دی در پوست می شود
و چنانچه لایه سطحی پوست را بسوزاند امکان دارد باعث به آوردن سرطان پوست شود
بنابراین در محیط های گرم آفتابی مانند ایران بخصوص نواحی جنوبی کشور بهتر است که از کرم های ضد آفتاب که قدرت محافظت در مقابل هر دو نوع اشعه های ماورابنفش (الف و ب) آفتاب را دارند باید استفاده کرد. این نوع کرم های ضد آفتاب بعنوان "طیف گسترده" که به انگلیسی
Broad Spectrum Sun Protection Factor (SPF)
شناخته می شوند و دارای فاکتور های عددی مختلف هستند مثلا
SPF10, SPF15, SPF30, SPF 50, SPF70, …
هستند
گرچه اساس ساختمانی کرم های ضد آفتاب مشابه است ولی علاوه بر تنوع در رنگ و شکل ظاهری و قیمت آنها طول اثرات محافظتی ضد آفتابی این کرم ها هم با هم فرق دارد.
اما تعیین طول اثر ضد آفتابی هر کرم کاری آسان نیست چون بستگی به شدت آفتاب و نوع پوست فرد دارد خواهشا دنباله این مطلب را در ذیل ببینید.
SPF
کرم های ضد آفتاب و عدد در کنار آن چه معنی می دهند؟
به زبان ساده شماره یا رقم در کنار فاکتور
(SPF) Sun Protection Factor
نمودار آنست که استفاده از کرم های ضد آفتاب در مقایسه با عدم استفاده از کرم های ضد آفتاب
به چه مدت یا میزان سوختن پوست را در معرض پرتو آفتاب (اشعه ماورابنفش بی) را به تاخیر می اندازد. برای مثال اگر قرار است در روزی آفتابی بیرون بروید و فکر می کنید که پوست شما حدود ده دقیقه در نواحی بدون لباس بدنتان در آن آفتاب شروع به سوزش، قرمز شدن و حتی سوختن می کند و تصمیم دارید مثلا کرم ضد آفتاب
SPF30
در آن روز استفاده کنید این کرم چنانچه بدرستی و به اندازه کافی به پوست مالیده شود سی برابر آن ده دقیقه از پوست تان در مقابل آن آفتاب در آن منطقه و در آن روز بخصوص محافظت خواهد کرد یعنی
10 X 30 = 300
این کرم مدت 300 دقیقه که بیش از چهار ساعت است از پوست حفاظت می کند
بنابراین اگر زمان تقریبی
سوختن پوست در آفتاب را در عدد
SPF ضرب کنیم مدت زمانی که
آن کرم ضد آفتاب بخصوص می تواند از پوست محافظت کند بدست خواهد آمد. برای درک بیشتر این موضوع علاوه بر مثال بالا اگر کرم ضد آفتاب با SPF10
استفاده شود
X10 10 = 100
مدت 100 دقیقه یعنی حدود یکساعت و نیم می تواند از سوختن پوست محافظت نماید
بنابراین توصیه می شود در مرحله اول چنانچه امکان دارد بجای استعمال این کرم های ضد آفتاب شیمیایی برای جلوگیری از اثرات زیان آور نور آفتاب از لباسهای مناسب، کلاه، عینک و حتی چتر
پوست خود را در مقابل نور آفتاب محافظت بفرمایید و چنانچه تصمیم به استفاده از کرم های ضد آفتاب گرفتید بهتر است که حدود نیم ساعت قبل از در معرض آفتاب قرار گرفتن به اندازه کافی کرم ضد آفتاب
SPF30 با "طیف گسترده" که از پوست در مقابل پرتو های ماورابنفش
آ و بی مواظبت می کند بر روی نقاطی از بدن شما که در معرض آفتاب خواهد بود بمالید و تا زمانی که در معرض پرتو خورشید هستید هر سه یا چهار ساعت گذاشتن مجدد همین کرم ضد آفتاب را تکرار کنید. البته باید توجه داشت که عواملی باعث کاهش زمان خوب اثر کردن کرم های ضد آفتاب می شود. برای نمونه عرق کردن، شنا، دراز کشیدن در شن های ساحلی و مدت طولانی زیر پرتو شدید آفتاب بودن که در این صورت بهتر است هر دو ساعت کرم ضد آفتاب بیشتر به پوست مالیده شود.
بنابراین می توانید SPF مناسب را با توجه به شدت آفتاب و مدت زمانی که قصد در آفتاب بودن را دارید انتخاب نمایید.
آیا کرم های ضد آفتاب علاوه بر داشتن اختلاف در پایداری طول مدت اثرات ضد آفتابی خود از نظر درصد محافظت پوست در مقابل پرتو های ماورابنفش هم با هم اختلاف دارند؟
جواب: بله مقداری هم از نظر قدرت محافظت از پوست در مقابل اشعه های ماورابنفش با هم اختلاف دارند ولی مطالعات علمی نشان می دهد که لازم نیست که از کرم های ضد آفتاب با SPF بالا استفاده کرد چون کرم های ضد آفتاب بالاتر از SPF30
گرچه گران تر هستند ولی درصد محافظت کرم های ضد آفتاب از پرتوهای ماورابنفش
آ و ب چندان بالا نمی رود برای درک بیشتر به قدرت حفاظت کرم های ضد آفتاب ذیل توجه فرمایید
SPF15
نود و سه درصد می تواند پوست را در مقابل اشعه ماورابنفش محافظت نماید زمانی که بطور صحیح استفاده شود
SPF30
نود و هفت در صد می تواند پوست را در مقابل اشعه ماورابنفش محافظت نماید زمانی که بطور صحیح استفاده شود
SPF50
با وجود قیمت خیلی بالاتر فقط با یک درصد نسبت به SPF30
با نود و هشت در صد میتواند از پوست مواظبت کند و پوست را در مقابل اشعه ماورابنفش محافظت نماید زمانی که بطور صحیح استفاده شود
چه کرم ضد آفتابی دکتر جهانگیر تقی پور توصیه می کند؟
با مراجعه به توضیحات داده شده در بالا بهتر است بجای استعمال مواد شیمیایی برای جلوگیری از اثرات زیان آور نور آفتاب از لباسهای مناسب، کلاه، عینک و حتی چتر
برای محافظت از پوست خود در مقابل نور آفتاب استفاده نمایید
اگر می خواهید از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید (لطفاً در بالا در باره SPF و رقم کنار آن بخوانید) بهتر است که حدود نیم ساعت قبل از در معرض آفتاب قرار گرفتن به اندازه کافی کرم ضد آفتاب
با "طیف گسترده" بر روی نقاطی از بدن شما که در معرض آفتاب خواهد بود بمالید و تا زمانی که در معرض پرتو خورشید هستید با توجه به رقم یا عدد کنار SPF
و محاسبه طول زمان اثر آن مجددا کرم ضد آفتاب را تا زمانی که بیرون در آفتاب هستید تکرار کنید.
البته باید توجه داشت که عواملی باعث کاهش زمان خوب اثر کردن کرم های ضد آفتاب می شود. برای نمونه عرق کردن، شنا، دراز کشیدن در شن های ساحلی و مدت طولانی زیر پرتو شدید آفتاب بودن که در این صورت بهتر است هر دو ساعت کرم ضد آفتاب بیشتر به پوست مالیده شود.
با توجه به تجربه دکتر جهانگیر تقی پور بدون در نظر گرفتن مارک و برند و کارخانه سازنده و اینکه کرم های ضد آفتاب از چه داروخانه یی خریداری شود توصیه می کند که در روز آفتابی و تقریبا گرم از کرم های ضد آفتاب SPF30
با "طیف گسترده" هر سه ساعت برای محافظت
پوست استفاده نمایید چون SPF30 با "طیف گسترده" در روز معمولی تابستان ایران با نود و هفت درصد قدرت محافظت پوست در مقابل هر دو نوع اشعه های ماورابنفش و حداقل سه ساعت طول پوشاندن و نفوذ در پوست برای جلوگیری از صدمه به پوست بدون تغییر ماهیت اساسی و قیمتی نه چندان بالا بنظر دکتر جهانگیر تقی پور انتخاب بجایی است
آیا در روزهای ابری هم لازم است که از ضد آفتاب استفاده شود؟
جواب: بله در روزهای نیمه ابری و اغلب روزهای ابری هم باید برای محافظت از پوست از کرم های مناسب ضد آفتاب استفاده کرد. البته استفاده از ضد آفتاب بستگی به نوع پوست و نوع اشعه پرتوی خورشید دارد. بطور کلی اشعه ماورابنفش یا فرابنفش (اولترا ویولت) در نور آفتاب از نظر طول موج دو نوع است. اشعه اولتراویولتA
که قابلیت نفوذ به عمق پوست (درم) را دارد و عوارض آن شامل پدیدار شدن چین و چروک و تغییرات سنی در پوست است. اشعه اولترا ویولت
A
خورشیدی به مقدار زیادی (حدود هشتاد درصد بگفته آکادمی پوست امریکا) می تواند از ابرها ،مه ،هوای آلوده و شیشه عبور کند و به پوست انسان صدمه بزند درصورتی که نوع دیگر اشعه فرابنفش یا ماورابنفش خورشیدی به نام اولتراویولت
B
نامیده می شود قابلیت نفوذ چندان از لایه های ابری و نفوذ به پوست ندارد و فقط به لایه سطحی یا شاخی پوست (اپیدرم) صدمه می زند که باعث برنزه شدن و سوختن پوست و حتی گاهی سرطان پوست می شود. در روز ابری گرچه نوع، تراکم و ضخامت و کلفتی ابرها مهم هستند ولی اشعه صدمه رسان خورشید بخصوص اشعه اولترویولت
A
که باعث چین و چروک و پدیدار شدن علایم زودرس سالخوردگی می شود می تواند از ابرهای بخصوص نازک عبور کند و به پوست گروه پوستی مستعد صدمه برساند. در حقیقت گاهی اوقات اشعه مضر خورشید که توسط گوشه های ابرها منعکس و تقویت شده اند از تابش مستقیم پرتو خورشید
برای پوست زیان آورترند و باعث صدمه بیشتر به پوست می شوند بهمین دلیل در همه روزهای سال حتی در روزهای نیمه ابری و پاره یی از روزهای ابری با ضد آفتاب مناسب از پوست مواظبت کرد.